NS Station Helmond

De Spoorzone bij station Helmond heeft een metamorfose ondergaan. Binnen het project Spoorzone is een nieuw stationsgebouw gerealiseerd. Het betreft een ovale gebouw, rondom voorzien van een glazen gevel.

Glasdesign verwierf de opdracht voor het engineeren, produceren en monteren van het glas van de gevel. Naast de gebruikelijke uitdagingen van bouwkundige aard vroeg de coördinatie van het geheel extra aandacht, aangezien meer dan de helft van de glaspanelen diende te worden voorzien van een locatie-specifiek bolletjes patroon.

Bob Kleuters werd vanaf start engineering betrokken bij het projectteam van Glasdesign. Hij verzorgde de algehele systeemcoördinatie en 3D CAD, leverde de benodigde productie- en montage documentatie van de glaspanelen alsmede de EPS-printfiles voor de bolletjes-prints.

Project
NS Station Helmond
2013

Locatie
51.4756184,5.6615351

Opdrachtgever
Glasdesign

Architect
Paul van der Ree
(Studio SK)