NS Station Helmond

De Spoorzone bij station Helmond heeft een metamorfose ondergaan. Binnen het project Spoorzone is een nieuw stationsgebouw gerealiseerd. Het betreft een ovale gebouw, rondom voorzien van een glazen gevel. Glasdesign verwierf de opdracht voor het engineeren, produceren en monteren van het glas van de gevel. Naast de gebruikelijke uitdagingen van bouwkundige aard vroeg de coördinatie van het[…]

Ontvangstruimte Tavenu-Schilpen Maasland

Böhtlingk architectuur tekende voor het ontwerp van de nieuwe ontvangstruimte tussen het Dorpsmuseum “de Schilpen” en de Galerie het “Tavenu”. Het ontwerp bestaat uit een glazen ruimte die de beide monumentale panden fysiek met elkaar verbindt. Het platte dak is door een strook glas van beide panden los gehouden, waardoor de oude gevels volledig zichtbaar blijven. Glasdesign verwierf de[…]

Station Arnhem Centraal

Architectenbureau UNStudio tekende voor het geweldige ontwerp van de stationshal én het omliggende stationsgebied van het station Arnhem Centraal. BRS Building Systems verwierf de opdracht voor de engineering én levering van veel van de glas-gerelateerde bouwdelen van fase 2. De levering van BRS omvat een uitgebreide verzameling van bouwkundig en geometrisch complexe glasgevels en glasdaken. Ook enkele glazen[…]