“Het Klokhuis bouwt het KlokHUIS”

NPS programma Het Klokhuis startte op 2 februari het crossmediale project ‘Het Klokhuis bouwt het KlokHUIS’. Met dit project wil Het Klokhuis kinderen betrekken bij de bouw van een huis.In de ontwerpfase van het project, konden kinderen via www.hetklokhuis.nps.nl in vijf verschillende thema’s meedoen aan de ontwerpwedstrijd. In korte tijd stuurden maar liefst 1177 architectjes een ontwerp in.

Voor architect Jord den Hollander was het een enorme uitdaging om alle winnende ontwerpen in één huis samen te doen komen. Maar het is hem goed gelukt. Het eindresultaat is een uniek gebouw.

In 2010 gaat de bouw van het KlokHUIS daadwerkelijk van start. Het KlokHUIS wordt gebouwd in Almere Poort, het vierde en nieuwste stadsdeel van Almere. Het doel is om het KlokHUIS een publieke en educatieve functie te geven.

Samen met Jord den Hollander bracht Kleuters bouwtechnologie de verschillende ontwerpideeën samen in één spectaculair SketchUp model. Doordat dit 3D tekenpakket voor thuisgebruik gratis op internet verkrijgbaar is, is het voor alle Klokhuis kinderen mogelijk, zelf met het 3D model te spelen!

Zie ook hetklokhuisbouwt.nps.nl

Project
Het Klokhuis, Almere
2009

Locatie
N 52.353482, E 5.153275

Opdrachtgever
Jord den Hollander – visualisaties ontwerpproces
Gemeente Almere – visualisaties bouwbord

Architect
Jord den Hollander